Mijn weg naar een hele triathlon binnen een jaar na nierdonatie

Mijn verhaal

'Ooit wil ik wel een hele triathlon doen'

Dat zei ik vroeger al. Sportief ben ik altijd geweest. Altijd op zoek naar een fysieke uitdaging. Later kwam er iets bij op mijn bucketlist: een nierdonatie. Dit is natuurlijk niet iets wat ik van kinds af aan al wilde, maar doordat mijn schoonmoeder een nierziekte heeft, ben ik aan het denken gezet. Dat zij niet vrijuit kon bewegen, leek mij ontzettend zwaar. Door een relatief kleine ingreep van mijn kant, kon ik haar weer het leven teruggeven. Met die gedachte was mijn keuze snel gemaakt.

Mijn doel is om de wereld te laten zien dat je met 1 nier alles nog kan doen. Zelfs de meest grote uitdagingen. Daarom ga ik een hele triathlon doen binnen een jaar na de nierdonatie.

Op 28 augustus 2021 deed ik mee met de Gelreman, de hele triathlon in Arnhem. Dit is 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. In totaal deed ik 1:35 uur over het zwemmen, heb ik 5:52 uur lang gefietst en ben ik geëindigd met 3:34 uur hardlopen. In totaal heb ik er dus 11 uur en 19 minuten over gedaan. Het bewijs dat je met één nier alles kunt!

Afleveringen Leven op 1 maNier

In deze YouTube afleveringen geef ik inzicht in de nierziekte en nierdonatie. Veel mensen weten niet wat dit inhoudt. Ik was ook zo iemand, maar door voorlichting kwam ik erachter dat het niet uit maakt of je 1 of 2 nieren hebt. Ik wil mensen deze kennis geven en laten zien wat er komt kijken bij een niertransplantatie. Daarnaast neem ik je mee in mijn herstel en de weg naar de triathlon.

De doneerbeer

Een donor bedanken in woorden is lastig. Een dikke knuffel geven duurt ook maar even. Maar deze knuffel is voor altijd. Wil jij je donor bedanken, iemand in het zonnetje zetten of gewoon een leuk beertje hebben? Koop dan een beertje en steun ‘Leven op 1 maNier’!

Bestel jouw Doneerbeer hier

Donatie

Wat een geweldige donaties zijn er gedaan! In totaal hebben we 1310 euro opgehaald. De winactie die tot mijn triathlon liep, is gewonnen door Hannes Myburg! Hij won het nachtje weg voor 2 in van der Valk Zwolle. Hij voorspelde een tijd van 11:20 uur, waarmee hij er maar 45 seconde naast zat. Gefeliciteerd!

Niet meegedaan aan de winactie, maar wel doneren? Dat kan altijd! Doneer een bedrag aan de Nierstichting, via mijn speciale doneerpagina.

Sponsoren